Tre poäng in i Europa League-spelet. Sjätte raka vinsten för Inter och det är oförnekligt att vi går framåt. Ändå så är jag inte riktigt nöjd. Man vill ju inte gärna vara den som är den, men dagens match mot Partizan Belgrad lämnar mycket att önska.

Den som är mest förtjänt av hyllningar i denna match på Inters sida är helt klart Alvaro Periera som enligt mig har spelat bort allt tvivel och sprang som om det var första minuten, även fast det var 87:e minuten. Jag är inte riktigt den som höjer någon till skyarna för att vederbörande springer som en prostituerad med sin hallick tätt i hälarna, det är något som vi alla hade gjort för Inters ära. Periera lyckas däremot med sina försök till det mesta han gör. Passningsspelet är bra, god energi, fina dribblingar och välplanerade löpningar. Två tummar upp för Alvaro Periera.

Nästa plus i Inter är helt klart Samir Handanovic som återigen bevisar sina kvalitéer och hans räddning vid Partizans anfall precis innan Inters mål är av absolut världsklass, en räddning som jag personligen tror att Julio Cesar inte hade lyckats åstadkomma. Två tummar upp för Samir Handanovic.

Nu vill jag ju inte vara den som är den, men Inters anfallsspel idag var helt bedrövligt. Bortsett från Palacios mål och Diego Militos excellenta inspel, så var det verkligen inte ett enda rätt i den tredje lagdelen idag. Cassano kom inte alls in i matchen, Livaja var osynlig och Rodrigo Palacio spelade som Mauro Zarate framtill den 85:e minuten. Sedan kan man ju givetvis kritisera Jonathan som skrattretande dålig i defensiven, men det vore som att sparka in en öppen dörr och stjäla godis från ett barn. Likväl som det enda positiva man kan säga om Fredy Guarin är att han i alla fall spelade upp sig i andra halvlek.

Det går trots allt inte att undgå att prata om Lazar Markovic efter en match mot Partizan. Helt klart serbernas mest framstående spelare ikväll tillsammans med Ivanov. Den farten och den tekniken han besitter i sin unga kropp visar att han är helt klart är ett namn för framtiden inom europeisk fotboll. Det är inte helt förvånande att Partizan kräver 10 miljoner euro för Markovic, som Inter tidigare varit intresserad av. Jag hade väldigt gärna hoppats på att få se Markovic i våra färger inom en snar framtid.

Vi går vidare med tre poäng från dagens match, med ett nödrop. ”Maskinen” rullar på, nog för att den hackar, men vi tar oss framåt och det går inte att kräva överdrivet attraktiv fotboll ala Real Madrid. Vi är Inter och vi får med oss resultat och jag vill inte vara den som är den… men vem är jag att gnälla?