Under gårdagens presskonferens så talade Stramaccioni öppet om hans relation till Moratti och klubben direktörer. Stramaccioni talade återigen om transfermarknaden.

” Jag är väldigt glad att jag har så bra relation till direktörerna. Jag är konstant i kontakt med Marco Branca och Piero Ausilio. De lyssnar på mina idéer som är siktat för att bygga ett Inter som fungerar så bra som möjligt till våra planer och allt detta går vidare med presidentens övervakning och godkännande. Jag är glad att jag har en president som jag kan prata fotboll med, till och med de tekniska frågorna så jag har alltid tyckt att han har varit lätt att tala med. Jag tar visserligen ansvaret när det kommer till de slutliga besluten. Inga spelare har skrivit på som jag inte velat ha, så det är upp till mig.”

Angående vice-Milito?

” Det finns ingen bättre centeranfallare som är lika bra som Milito. Skulle vi helst vilja ha en spelare som backar upp som vice-Milito men som också ta en stor roll? Det är svårt att hitta någon som kan ta hand om center rollen på det sättet han gör och att göra jobbet på kanten också. Messi eller Ronaldo kanske hade kunnat göra det…. Quagliarella? Han är en andraanfallare som kan spela nästan överallt. Lucas spelade lite överallt fast på ett fyramans mittfällt. För tillfället har jag inte stött på någon någon kantspelare som kan spela med ett fyramans mittfällt men som också kan agera som target-spelare. Palacio kan spela nästan överallt förutom som target-spelare.”

Calcioscommesse- skandalen var ett annat ämne som togs upp på presskonferensen och Stramaccioni blev frågad om han var orolig om Ranocchias läge.

” Det är en fråga som inte alls har något med fotbollsfrågor och göra . ”Orolig” är inte det rätta ordet så länge jag har min åsikt. Jag kan säga att jag är extremt nära Ranocchia. Jag är precis bakom honom , det är vi alla och vi kommer alltid vara det.”

 

 

 

 

 

 

 

Källa: Inter.it