Intertränaren Andrea Stramaccioni var inte alltför oroad efter kvällens förlust mot Hajduk Split, men han var inte heller speciellt nöjd:

“Jag skulle säga att för att vara den nionde augusti är det här den prestanda ett italienskt lag kan erbjuda och möjligen var vi lite avslappnade efter resultatet i det första mötet. Det var hur som helst viktigt att gå vidare till nästa omgång. Jag var inte allt för exalterad efter den första matchen och jag gräver inte ner mig efter den här.”

“Transfermarknaden? Det är något som saknas, men det säger jag inte på grund av resultatet nu ikväll, jag sa det även igår. Det är viktigt att utvärdera allt. Det här är ett år noll då vi kommer att utvärdera allt. Jag gratulerar emellertid Hajduk. Vi flyttade runt lite på planen och det finns helt klart saker att arbeta på. Vi tränar mycket med boll dessa dagar, första matchen var bra, den ikväll var mindre bra. Vi tränade lite hårdare under veckan, delvis på grund av resultatet och det syntes helt klart. Vi behöver en helt klart en mittfältare, det är fakta sett till antalet. Jag har bett Zanetti att offra sig och Il Capitano har gjort det på ett otroligt sätt. Vi utvärderar egenskaperna efter våra behov.”

“Fansen? Det vi var mest irriterade på under matchen var att vi inte kunde vinna inför denna storpublik som kommit hit den nionde augusti, i denna hetta, och fyllt arenan. Vi kommer definitivt göra allt för att få revansch nästa gång på San Siro.”

Till Premium Calcio förklarade Stramaccioni att förlusten inte hade med skillnader i förberedelser att göra:

“Nej, vi lyckades inte visa allt det vi gjorde bra i den första matchen. Vi tränar för att kunna föra matcherna och i Split var vi framgångsrika, här mindre framgångsrika. Men det finns ingen anledning att överdramatisera, det är den nionde augusti. Grattis till Hajduk, vi arbetar vidare.”

Om petningen av Palacio:

“Jag hade två ungdomar på bänken eftersom han hade lite problem, vi kommer undersöka det i morgon.”

Strama ångrar dock inte sina val:

“Jag har gjort dem och skulle göra dem igen. Vi höjde oss inte till skyarna i Split och vi blir inte deprimerade efter idag. Bedömningen kan inte ändras på en vecka.”

I slutet av matchen hördes spridda burop på från fansen men Stramaccioni vill tacka fansen:

“..men inte med ord, de har de hört tidigare. Vi vill tacka dem på planen. Busvisslingar? Nej, det hörde jag inte.”

Stramaccioni ser framåt med optimism:

“Jag vet att vi kommer att vara redo den 26:e augusti. Moratti kommer att ge fansen ett stort Inter.”

Källa: fcinternews.it