Kriga, det är vad Diego Milito siktar för att göra denna säsongen som han förklarade under eftermiddagens presskonferens. Han blev frågad om Inter kommer vara bland de som kommer slåss om Scudetton.

”Vi måste kriga och det är det vi kommer att göra. Att vinna är inte lätt men vi kommer kämpa för vi är Inter och vi har god grund att bygga vidare på.”

Prinsen är redo för att köra igång, det kan man se på hans ögon och hur han uttrycker sina ord. Han vill vara minst lika effektiv som han var från Januari förra säsongen men han betonade också det viktigaste.

”Gruppen och att hela laget levererar. Inte bara om att jag ska göra lika mycket mål som förra året”

Journalisterna försökte sedan att få han att prata om transfermarknaden och sedan klämma ut ett svar från honom som han skulle rekommendera som vice- Milito, den argentinska målgöraren undvek frågan.

”Jag tror att det är något du borde fråga klubben. Det är inte min plats för att ge råd i sådana frågor, jag kör bara på med mina träningar och ger 100 %.”

Sedan kom en jämförelse mellan denna sommaren med Stramaccioni och den som var innan då Inter hade ett oerhört framgångsrikt år med José Mourinho 2010.

”Vi måste vänta till 31 Augusti innan vi ens kan jämföra saker, men alla tränare är olika. Varje tränare lägger upp sina saker annorlunda. Vi kommer försöka göra vårt bästa för att utföra det som tränaren vill från oss. Vissa saker är lika, inklusive den vinnande mentaliteten här som påminner mig om vad vi hade i det laget.”

Källa: Inter.it