Inter mötte Juventus i den första matchen av Trofeo Tim. Startelvan såg ut:

Inter: 1 Handanovic, 4 Zanetti, 7 Coutinho (byttes i 34 minuten mot’ 55 Nagatomo), 8 Palacio (byttes i 39 minuten mot’ 81 Longo), 14 Guarin, 19 Cambiasso, 22 Milito, 23 Ranocchia, 26 Chivu, 33 Mbaye (39 byttes i 39e minuten mot’ 6 Silvestre), 42 Jonathan.

De första tio minuterna var bland de värsta jag varit med om. Jag har aldrig sett ett så överlägset Juventus mot Inter. Försvaret agerade som förvirrade höns och Juventus kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Det gav som tur inte resultat och Inter växte desto längre matchen gick. Från ingenting kom Inter i ett anfall, Mbaye spelade till Milito som touchade mot Coutinho. Bollen gick för högt och studsade, Lucio. Ahhh Lucio, denna hederlösa brasse som tagit steget över till den onda sidan gick upp för att nicka bort bollen men lurades helt utav studsen medan den 20 åriga Coutinho läste den som en öppen bok och satte dit 1-0 distinkt.  Matchen

Just Coutinho var matchens höjdpunkt tillsammans med Guarin. Palacio och Milito, vet inte riktigt vem som var minst synlig men jag chansar nästan på Milito. Palacio hade en fin genomskärare till Jonathan som brassen borde förvaltat bättre. Cambiasso såg otränad, långsam och tung ut, men positionsspelet finns där. Mbaye är också en fin överraskning, bara 94 men spelar bra som både högerback och vänsterback.

Sedan ska vi aldrig dra för stora växlar av Tim Cup. Precis som Stramaccioni sa är Juventus ett mycket mer balanserat lag just nu och Inter spelar troligen med mest ordinarie lag i turneringen. Vi har en lång väg att gå medan Juventus kan slipa på detaljer som inte fungerar. Bortsett från att det alltid är skönt att slå Juventus kan vi vara lugna. Försvarsspelet måste bättras och anfallsspelet måste definitivt förbättras. Men just nu kan vi se till det positiva och fortsätta därifrån!

Sist men inte minst, Lucio uomo di merda what goes around comes around. Det må ha varit Tim Cup, men att slå Juventus är alltid skönt. Att slå Juventus när Lucio gör misstag, det är riktigt skönt.

Update: Coutinho spelade med Nr7 och Handanovic med Nr 1.. Fina passningar till Pazzo speciellt och Julio.