Andrea Stramaccioni avslöjar hur det var att bli vald som Inters nya tränare,  då Moratti “vill börja en ny era med mig” säger han.

“Klubben vann över mig omedelbart eftersom de ville börja en ny era med mig. Presidenten hade sett många matcher i NextGen-Series, och inte bara finalen.”

“De fick mig att skriva ett kontrakt där jag skulle vara avslappnad om denna upplevelse skulle gå fel” sa tränaren till Sky Sport.

“Ungdomarna? Det finns många unga som är redo för första laget, på San Siro skulle de darra, så jag låter de smälta in långsamt i gruppen

Stramaccioni har jämförts med Jose Mourinho och Andre Villas Boas, då hans karriär tog snabbt slut efter en skada.

“Jag ville vara en professionell spelare, det var min dröm, men jag såg aldrig fotbollen som ett medel som försörjning, men som min passion, eftersom under tiden studerade jag.”

“Sedan jag var liten försökte jag alltid “stjäla” hemligheter genom att studera Romas ungdomstränare. Sedan kallade de mig till FIGC och Arrigo Sacchi sa underbara saker när han såg mitt lag. Sachi var en ikon för mig. Jag förklarade för honom att jag inte ville träna landslaget då jag ville träna varje dag”

Höjdpunkten i förstalaget är hittills 4-2 segern i derbyt, ett resultat som knäckte Milans ligadrömmar.

“En organiserad defensiv börjar från anfallarna och Wesley Sneijder var avgörande för mig i derbyt. Jag säger alltid, antingen pressar vi för att ta dem eller så stannar vi djupt på planen, så Wesley kan bestämma helt vilket som är den perfekta lösningen när som helst. Han gjorde dem båda mycket bra i derbyt och laget följde efter honom.”

“När vi får hörnor till vår fördel, så låter jag en spelare gå närmare flaggan, så jag kan plocka bort en motståndare ur straffområdet också.”

Douglas Maicons kanon var också avgörande i derbyt och Stramaccioni avslöjar att det inte var en tillfällighet.

“Jag är glad över att prata om det målet, eftersom det är den mest tillredställande för en tränare att göra. Vi tränade oss ihjäl under träningen och Maicon träffade alltid ribban, men han sa: “Oroa dig inte, målet är större på San Siro…”

Källa: fcinternews.it