Franska chronofoot.fr har träffat Marco Materazzi för en exklusiv intervju. Den mest hatade italienaren i Frankrike inleder med att prata om sina planer på att bli tränare. Att vara tränare i Frankrike? Varför inte, men han vet att hans popularitet inte kommer att hjälpa honom att vinna i Frankrike. Med stora leenden skickade han hälsningar till Mourinho, Juventus och han glömmer inte bort sin stora kärlek, han som blev sportchef för PSG: Leonardo. Han pratar också om mötet med hans bästa vän Zinedine Zidane.

Marco, vad gör du nu för tiden?

“Ingenting (skrattar). Nej, allvarligt talat så håller jag på att ta tränarexamen tillsammans med spelare som Inzaghi, Gattuso och Cannavaro, alla världsmästare. Men det är för tidigt att säga om jag kommer att vara tränare kommande säsong.”

Du har uttalat hårda ord mot Leonardo den senaste tiden. Vad var det som hände när han var där?

“Jag har berättat allt det för honom. När han kom till Inter var allt bra, han ville vinna allt precis som jag. Vi hade samma mål. Anledningen till att jag inte gillar Leonardo är inte för att jag fick spela för lite. Jag var i samma situation med Mourinho. Men när Mourinho satte mig på bänken förklarade han varför han gjorde det. Leonardo gjorde aldrig det.”

Har han gjort ett bra jobb i PSG enligt din uppfattning?

“Nej! De förlorade väl, inte sant?”

Det verkar som att du följer den franska ligan. Kan vi hoppas på att få se dig som tränare här en dag?

“Det skulle jag vilja men jag kommer aldrig någonsin att träna i Frankrike. Efter det som hände i VM är det omöjligt. Men jag älskar fransmännen och Paris. (skrattar).”

Vad tycker du om Mourinhos säsong med över 100 poäng i La Liga?

“Mourinho är den bäste. Han kommer att vinna överallt eftersom han är en riktig tränare. Han är ärlig.”

För en Interista som du måste det ha varit jobbigt att se Juventus göra en perfekt säsong (obesegrade i ligan)?

“Jag är Interista för livet men jag måste ge beröm till Juventus eftersom de gjorde en fantastisk säsong. De förtjänade det.”

Din tidigare tränare i Inter, Roberto Mancini, har även han gjort en superb säsong..

“Hans strategi fungerade. När du vinner mot Manchester United, Arsenal och Chelsea innebär det att du förtjänar att vinna ligan. Självklart har han haft pengar och därmed också möjligheten att köpa betydelsefulla spelare, men man måste också veta hur man får dem att spela tillsammans på planen. Det är också ett lag och han har fått dem att spela bra.”

Vilka är dina favoriter inför Euro 2012?

“Spanien och Tyskland. Efter dessa två lag är det Italien, Frankrike och Kroatien.”

En favorit för guldbollen?

“För mig är det Ronaldo eller Messi, ingen annan. Det hade kunnat bli någon annan om vi behållit det gamla röstningssystemet där enbart journalister röstade, men nu är det landslagstränarna och kaptenerna som röstar. Och när man frågar dem vem som är bäst kommer de säga Messi eller Ronaldo. Jag satsar på att det blir Ronaldo.”

Om du var tvungen att ändra någonting i din karriär, vad skulle det vara?

“Ingenting. Jag vann allt. Varför skulle jag ändra något? (skrattar)”

Källa: chronofoot.com