Den chilenska ytterbacken Mauricio Isla i Udinese har under hela säsongen följts av Inter och tros kunna vara ersättaren till Maicon om denne väljer att inte förnya sitt kontrakt med Inter. En annan spelare Inter har ögonen på är Catanias offensiva mittfältare Alejandro Gomez som skulle kunna vara ett namn för Inter. Italienska fcinternews.it har i en exklusiv intervju med spelarnas agent Leo Rodriguez försökt få klarhet i spelarnas situationer:

Vi börjar med Isla: går han till Inter?

“För tillfället föredrar jag att inte avslöja för mycket och kommenterar därför inte de dagliga ryktena om att Isla lämnar Udine. Vi vet alla att han är en fantastisk spelare och vad han har gjort.”

Är det möjligt att han byter lag?

“Just nu kan vi bara se hur det utvecklar sig: det finns tre, fyra klubbar som följer honom även utanför Italien. Vi måste vänta och se vad som kommer att hända när han avslutat rehabiliteringen.”

Vi går över till Gomez.

“Han har gjort bra ifrån sig under de två senaste säsongerna i Catania, en klubb som förtjänar vår respekt och alltid kommer att göra det. Han är en betydelsefull spelare och har som målsättning att spela i en toppklubb. Många tränare, däribland Montella och Simeone, håller honom hgt och vill träna honom. Hur mycket han är värd? Det är en diskussion som klubbarna får ta.”

Finns det någonting på gång med Inter?

“Inters tekniska direktör Marco Branca ringde mig förra veckan innan säsongen avslutades och begärde information. Sedan dess har vi inte haft någon mer kontakt. Jag tror att han bara undersökte förutsättningarna: vi får se vad som händer..”

Hur kommer sommaren bli för din agentur?

“Vi har Facundo Parra, en argentinsk anfallare född 1985 från Independiente, som från och med slutet av juni kommer att ha ett tyskt pass. Det finns tre, fyra italienska lag som är intresserade av honom.”

Källa: fcinternews.it