Det snackas här och var i Italien om varför Mauro Zarate inte är uttagen. Gazzetta dello sport och även mercatoexperten Gianluca di Marzio skriver om situationen:

Gazzettan:

“Andrea Stramaccioni föredrog att han inte skulle behöva komma tillbaka till sitt gamla lags arena(ett lag som om några veckor igen kan bli Zarates) eftersom att han inte har tränat bra den här veckan. På så sätt avslutar Mauro Zarate sin säsong(Många dalar och en liten höjning mot slutet) med Inter med en petning. Inter kommer inte satsa honom i framtiden och den gångna veckans dåliga jobb har påverkat det. Stramaccioni valde att peta honom i en viktig match för europaplatserna vilket säger mycket.”

Mercatoexperten Gianluca di Marzio på Sky:

“Inter har inte tagit ut Zarate till matchen mot Lazio. Det här en dag då både Forlan och Sneijder saknas. Tekniskt skäl? Ett .. Mercatoskäl: Inter har bevisligen bestämt sig för att inte köpa loss honom, de vet att han kommer återvända till Rom och vill undvika att skapa problem för Mauro i en avgörande match för tredjeplatsen. Rätt eller fel, det här är Stramaccioni och klubbens beslut. På så sätt slipper man bidra med problem till Zarates framtid och i den kommande miljön han ska spela i på lån hos Inter. På så sätt är mästerskapet slut för Zarate och även hans tid i Inter. Om inte de båda klubbarna kommer överens om en summa som är betydligt mycket lägre än den som krävs för att köpa loss honom(15 miljoner euro). En lösning som inte är så trolig, men som fortfarande är öppen.”

Källa: Fcinternews.it, Gianlucadimarzio.com