Diego Forlán är nu tillgänglig för Inter i Champions League efter att ha varit cup-tied i gruppspelet. I denna intervju berättar han vad han känner inför onsdagens match:
“Jag har saknat det. Den här turneringen är den viktigaste i världen och jag ser fram emot att spela i den igen. Nu kan jag det och vi är redan bland de sista sexton.”
Vad han kan bidra med för Inter:
“Det jag alltid har försökt göra för de lag jag spelat för: som anfallare – mål. Nu när jag spelar lite längre bak kan jag även hjälpa till defensivt och ge stöd där.”
Sedan Forlán gjorde sitt hittills enda mål för Inter i hans debut, förlusten mot Palermo, har mycket förändrats i klubben, Ranieri har ersatt Gasperini. Forlan betonar dock att han inte ångrar att han kom till Inter:
“Jag kom hit, spelade några matcher och sedan bytte vi tränare. Sådant händer, skador likaså. Trots det har jag hela tiden varit lycklig här, jag är helt övertygad om att jag tog rätt beslut då jag valde att komma hit.”
Om tränare Claudio Ranieri:
“Ranieri är en stor tränare. Jag har faktiskt spelat mot hans lag i England och Spanien flera gånger och jag har alltid respekterat honom. Han har tränat många stora lag. Nu tränas jag av honom och det är en stor förmån. Vi är övertygade om att vi kan återgå till att göra det vi gjorde under sviten då vi vann sju matcher i rad.”
Om målsättningarna i Champions League:
“Det finns många starka lag med enastående spelare. Man måste ta en match i taget och undvika att ha för höga förväntningar. Vi måste fokusera på matchen mot Marseille, ta oss förbi dem, sedan får vi se.”