Den tidigare Inter och Olympique Marseille spelaren Benoit Cauet berättar för OM.net om onsdagens möte mellan hans tidigare lag, ett möte som ger honom “starka känslor”: “Olympique Marseille är ett annat lag nu än för tre månader sedan. Först tyckte jag att det var en bra lottning men OM är ett mycket starkare lag nu.” Om tränare Deschamps: “I Italien vet man att man åker för att möta ett mycket bra lag med en väldigt stark tränare som har kapacitet att vinna var som helst och vi har alltid haft stor ömsesidig respekt.”
Den tidigare Marseille och Interspelaren Benoit Cauet intervjuades den här gången av Radio Calciomercato. Den självutnämnde Interistan tipsar om vad Inter ska se upp med i matchen mot Marseille: “Olympique är en svår och komplicerad motståndare, men enligt mig har Inter kunskapen som krävs för att göra en bra match. Vilka spelare man ska frukta mest? Definitivt Valbuena och Remy, den sistnämnde skadade sig men han kommer tillbaka. Vi måste också komma ihåg Amalfitano, en seconda punta som är mycket bra på att röra sig med bollen och som använder sin teknik och snabbhet för att få saker att hända. Vi får inte glömma Alou Diarra. Klimatet kommer dock att skapa problem för Inter eftersom stämningen i Marseille är väldigt lik den i Neapel.” Cauet om krisen i Inter: “Den senaste tidens prestationer har inte varit positiva för andan i laget men Champions League är en annan turnering och ibland kan lag ta sig tillbaka via andra turneringar. Orsakerna till krisen? Det finns många, problemen är olika men att försöka peka ut de skyldiga i den här situationen är att göra det för lätt för sig. Inter har kapacitet för att göra en stor match i Marseille. Just nu, kan det vara en fördel för Inter att spela i Champions League eftersom man lämnar kontroverserna bakom sig. Om Ranieri får sparken vid förlust i Frankrike? Jag tycker att Ranieri har varit mycket bra på att skapa kontinuitet i truppen och kommer att ställa upp med en formation han känner till bäst. Oavsett vilket har jag svårt att se varför inte Ranieri skulle få avsluta mästerskapet.”
Cauet avslöjar till sist sitt tips inför matchen: “I Marseille formades jag och upplevde starka känslor, men i mitt hjärta är jag Interista. Jag hoppas på 1-1.”